Her er en guide til hvordan du kommer i gang med at arrangere AL spil i dit lokalmiljø.

Start med et sted at spille

Dette er oftest det sværeste at få på plads, så derfor er det et godt sted at starte. Afhængigt af hvor mange spillere du kan så samlet sammen, så skal du finde plads til at i kan være et par borde med 5-6 spillere, måske mere.

Her kan det lokale bibliotek være et godt sted at starte. Der er plads og med åbent til 22 de fleste steder er det et udmærket bud. De fleste bibliotekarer er da også med på idéen, da det trækker folk til de efterhånden ellers noget affolkede biblioteker.

Hvis ikke biblioteket har mulighed for at facilitere spilleaftenerne, er der andre muligheder. Måske der ligger en butik med brætspil og måske endda Magic The Gathering turneringer i nærheden, alternativt en café eller et kulturhus.

Det er ikke unormalt at kommercielle lokaler som f.eks. en butik, vil tage lidt for at stille lokalerne til rådighed. 30 kroner per spiller per aften har vist sig at være et godt niveau.

OBS: Det er vigtigt ikke at sætte prisen så der er en indtjening til dig som organisator. Prisen skal bruges til at dække butikkens udgifter. Vi oplever at nogle butikker tilbyder DMsne, der spiller i butikken, en rabat ordning. Dette er alene en aftale mellem butikken og den enkelte DM og er ikke noget ALDK faciliterer.

Stedet er på plads! Hvad så nu?

Nu skal du finde DMs og slå spil op og kan kalde dig selv lokalorganisator. Det første kan du gøre via vores Facebook gruppe eller via vores Discord-server. DMsne kan finde deres spil på DMsGuild.com. Når DMsne er på plads, slår du spillene op på hjemmesiden – ingen tvang dog – og du er klar til at holde din første spilaften.

Første spilaften!

Som organisator er du øverste høvding på spilaftenen, kun overgået af lokalernes bestyrer. Hvad betyder det? På den fede side er det dig, der har alle svarerne og respekten om din rolle kan blive enorm. På den ufede er det dig, der løser konflikter, har ansvar for at der er character sheets og pregens, at spillerne kan finde ud af hvem de skal spille med og ikke mindst anvise plads til drop-ins, så alle kan komme til at spille.

Dig og DMsne

Normalt har DMen ansvar for at spillet flyder på bordet, at spillerne er glade, etc. Men en gang imellem kan der opstå gnidninger. Det er ikke altid DMen ser det, eller det kan være at det kun er til gene for spillerne. Du må som organisator være klar til at blive tilkaldt til et bord af en DM eller spiller, hvis der er optræk til konflikt.

Her er din rolle at få trukket spillerne væk fra bordet, så spillet kan flyde videre uden gene for andre spillere. Derefter går konfliktløsningen igang. Hvis ikke det er muligt at løse konflikten, er det dit ansvar at bortvise personerne fra spillestedet. Det er ubehageligt, og har aldrig været nødvendigt, men det kan være det hvis spillerne ikke kan enes.

Er det overhovedet dét værd?

Ja! Det er superfedt at stable AL på benene i nærmiljøet! Du bliver hverken rig eller berømt, men du kan klappe dig selv på skulderen, kigge på de glade spillere og DMs og vide at de er glade pga dit arbejde.