Epics. Vi elsker dem. Hver og een. At sidde sammen 80 mennesker og bekæmpe en fælles fjende eller for at opnå et samlet mål, er topmålet af AL!

Men hvordan arrangerer man egentlig en epic? For at gøre processen mere spiselig, vil jeg her forsøge at skitsere de trin man skal igennem, for at få det til at rulle.

Først og fremmest er det værd at notere, at fra og med sæson 10 sælges epics nu også vis DMsGuild.com hvor du altså bl.a. kan finde både Eberron-epic’ne samt Plague of Ancients epics’ne. For Historic epics, skal du fortsat følge processen herunder.

 1. Start med at finde på eller indhente navnet på det event epic’en skal spilles ved. Til eksemplet her kaldet vi den ALCON.
 2. Find et sted og en dato. Hav for øje at stedet kan tilbyde borde og stole, hvad prisen er (hvis du skal tage entre) og hvornår åbnings- og lukketiderne er.
 3. Ansøg nu AL Admin om at få lov til at afholde epic/premiere/whatever. Det er vigtigt, at du har styr på følgende:
  a) Eventet skal have en side. DnD-AL.dk stiller gerne en side til rådighed, hvis arrangementet er åbent for ALDK spillere.
  b) Code of Conduct. Du skal have både et link og en PDF. Et tip er at printe siden som PDF og så vedhæfte den. Det er godt nok til AL Admin.
  c) Endelig skal du tage stilling til, hvad du gerne vil bede om. En sæson-aktuel epic er lettest, da ældre sæsoners epics skal køres som en del af en indsamling. Du kan også bede om premiere moduler.
  d) Du skal ansøge om epic’en via følgende link: https://dnd-support.wizards.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=360001362811
 4. Når AL Admin svarer – det kan tage op til 3 måneder – kan du begynde at samle DMs, Admins og NPC’er ind. Det gør du ved at oprette et event med 6 typer billetter: DM Tier 1, DM Tier 2, DM Tier 3 og DM Tier 4 (hvis epic’en understøtter disse tiers). Derudover skal du lave billetter til NPC’er og Admins. Sørg for at sætte antallet efter hvad du vurderer behovet er. Behovet for antal borde falder jo højere tieret er. Slå begivenheden op på Facebook.
 5. Når der ikke kommer flere tilmeldinger, laver du en ny event, hvor du laver billetter til de forskellige borde. Har du 4 tier 1 borde laver du billetter med titlen: Bord 1 – Tier 1, Bord 2 – Tier 1, Bord 3 – Tier 1, etc. Sæt antallet efter behov, 5 spillere per bord er fint.
 6. Sørg for at sende manuskriptet fra AL Admin til DMs, Admins og NPC’er i god tid, så de har tid til at forberede sig.
 7. 14 dage før epic’en er det en god idé at indkalde til et online-møde på Discord for at snakke epic’en igennem. Tidsplan, hvem gør hvad, er der noget nogen er i tvivl om, etc.
 8. På dagen handler det bare om at nyde festen!

Husk, at hvis du tilvælger Fai Chen som option til epic’en, så skal du også finde nogen der kan styre hans shop.

Har du yderligere spørgsmål, så brug Facebook eller Discord!

Enjoy!