Når du springer ud som AL DM, indser du hurtigt at forskellen på DM’e AL og non-AL ikke er ret stor. Herunder har vi samlet et par fifs, der kan overbevise dig om, at det ikke er så besværligt at være AL DM:

– Først skal du have fat i den gældende Adventurers League Dungeon Masters Guide – en PDF fil, der beskriver de sæsonspecifikke regler for AL spil. I skrivende stund findes desværre kun en forældet AL DMG, der udkom sammen med sæson 9, men det er desværre dem vi bruge indtil Wizards of the Coast giver os en opdateret udgave.

– Med sæson 10 – den i skrivende stund aktuelle sæson – indførte et hårdt break imellem denne og de forrige sæsoner, kaldet Seasonality. Kort fortalt betyder dét, at karakterer og moduler nu er opdelt i Historic og Sæson 10 – også kaldet Seasonal. Historic-karakterer og moduler er skabt eller skrevet før sæson 10 startede, og Historic karakterer kan ikke opnå noget som helst ved at spille Sæson 10 moduler (intet level, guld eller magic item). Det samme gælder for Sæson 10 karakterer, der ikke kan spille Historic indhold, før de når level 5 – hvor de kan træde ud af sæson 10 og blive Historic karakterer. Bemærk, at denne udtræden af sæson 10 kun er meget dårligt beskrevet i øjeblikket, så det anbefales ikke at benytte sig af den som spiller.

– Du kan spille AL hvor som helst. Derhjemme i kælderen, i en butik, på et bibliotek, en café, kollegie, ja hvor som helst du kan samle 3 til 7 spillere rundt om et bord.

– Dit spil SKAL under ingen omstændigheder slås op på dnd-al.dk for at være AL legalt. Du gerne slå det op, men muligheden for at slå spil op er alene et tilbud, ikke et krav.

– Alle nye spillere starter altid med en level 1 AL legal karakter, uanset kampagnen. Den kan enten være skabt efter vejledningen i een af AL Players guiderne, eller det kan være en pre-gen (forhåndsskabt) karakter fra Wizards. Husk at sikre dig at pregen’en er AL legal. Se f.eks. http://dndadventurersleague.org/tag/pregens/

– Alle karakterer skal have et AL logsheet for at være AL legale. Har du en ny spiller, der starter med en pre-gen, skal spilleren stadig have et logsheet til pre-gen’en. Husk at pre-gen’en kan ændres helt op til og med level 4.

– I AL må du kun spille AL godkendte moduler. Det er udelukkende AL Admin, der bestemmer om et modul et AL legal. Er du i tvivl, så konsultér Adventurers League Content Catalogue (for moduler op til og med sæson 9 eller for moduler til sæson 10) fra AL Players Pack på DMsGuild.com. Du kan på DMsGuild.com ligeledes finde langt det meste AL legale materiale