Hvad får mit barn ud af rollespil?

Rollespil, som Dungeons & Dragons, lander reelt ikke så langt fra de traditionelle rollespil, der anvendes i pædagogisk sammenhæng.

Motivet er i bund og grund det samme, blot sat i lidt andre rammer: Udvid din personlige horisont og dine sociale færdigheder igennem respektfuldt fællesskab med andre ligesindede, hertil både logisk og fantasifuld tænkning, læsning, planlægning og hovedregning, naturligvis tilsat en stærk portion fantasileg.

Alt sammen egenskaber, der er med til at skabe et balanceret og rummeligt menneske.

Endelig styrkes barnets engelskkundskaber, idét regelmaterialet kun findes på engelsk. Men bare rolig, vi spiller altså på dansk.

Er det ikke farligt?

Fantasi-rollespil har i sin mere end 40 årige historie taget en del slag fra især religiøse grupper, der finder spor af djævle-tilbedelse i rollespillet. Sandheden er, at dette er det pure propagandistiske opspind: Rollespil er og bliver en aktivitet, der udvikler både mentale og sociale færdigheder pakket ind i fantasi og leg.

Men som med alle andre interesser og hobbyer, skal naturligvis også rollespil indtages i rimelige mængder, med plads til andre interesser.