Det allervigtigste, når du skal spille rollespil, er viljen.
Viljen til at kaste dig ud i fantasi-leg. Viljen til måske at prøve at være lederen, i stedet for efterfølgeren. Viljen til måske at ville være den stille, men kloge, der kaster vilde trolddomsformularer.

Viljen til at være med ved bordet og give fantasien helt frie rammer!

Hvad skal du bruge?

Du skal have dig et sæt terninger, enten dine egne eller nogle du låner. De ser sjove ud, terningerne, men de spiller hver deres rolle. Den vigtigste er den 20-sidede terning, som i daglig tale kaldes for d20. Den kan være din bedste ven eller værste fjende, forskellen på succes eller fiasko, held og uheld.

Terningerne køber du i din lokale rollespilsbutik, og der findes myriader af farver og mønstre. Vælg det sæt der passer til dig eller din karakter!

Så skal du have en karakter

Ikke sådan én fra skolen, eller sådan én din bedstefar måske snakker om politikerne mangler. Karakteren er den figur – eller rolle – du vil spille i spillet. Det kan være en stolt kriger, en forsigtig præst, en snu listetyv, måske et menneske, en rank elver eller måske en snedig tabaxi – halvt kat og halvt menneske. Næsten kun fantasien sætter grænser.

Karakteren beskriver du på et karakterblad. Har du selv mod på det, kan du kaste dig ud i at skabe din egen med værktøjer som Dungeons & Dragons Basic Rules – de kan gratis tilgås online eller hentes i PDF format, find dem via vores Ressource-sektion – den kommercielle Players Handbook eller websitet DnDBeyond.com. Du kan også melde dig til en af vores spilleaftener.

Lad os vide hvis du har brug for hjælp til at skabe en karakter, så kommer vi gerne lidt før spilstart og hjælper dig med at skabe den. Har du ikke mod på selv at skabe en karakter, kan vi finde en forhåndsskabt én til dig.

Nu er du klar til at spille!

Vedrørende Adventurers League

Vil du spille med til en Adventurers League spilleaften, skal du være opmærksom på, at der er nogle retningslinjer for skabelsen af karakteren, der skal følges. De regler kan du finde i Adventurers League Player’s Guide (ALPG), tilgængelige via vores Ressource-sektion.

Derudover skal du som Adventurers League spiller have en log bog. Den kan du få af din Dungeon Master første gang du spiller.