Slemme ting sker; det er farligt at være eventyrer.

Sygdomme, gifte og lignende effekter varer indtil fjernet, men karakterer kan bruge downtime dage på at modtage spellcasting services eller på at hvile sig (se “Recuperating” i Player’s Handbook).

Døde karakterer eller dem ramt af lycanthropy eller vampirism kan ikke starte en ny session førend de er blevet bragt tilbage til live eller kureret.

Karakterer som er bragt tilbage til live lider under effekterne som normalt, men for hver downtime dag brugt reduceres minusser til attack rul, saving throws og ability checks med 1.

Kroppe genvindes hele medmindre andet specificeres i eventyret.

Kan gruppen ikke bringe en karakter tilbage til live eller kurere det for conditions som fjerner den fra spil, selv, gælder følgende regler:

  • Karakteren betaler. Karakterer kan bruge deres guld til at betale for en spellcasting service som ville bringe dem tilbage til spilbar tilstand. Alternativt kan karakteren bytte et permanent magic item (eksklusiv common magic items) til en NPC, der er i stand til at tilbyde spellcasting services, for at blive bragt tilbage til live og få fjernet eventuelle conditions (eller i visse omstændigheder, story awards) der fjernede dem fra spil – inklusiv dem der kræver et Wish. Denne mulighed reducerer midlertidigt karakterens Magic Item Limit med 1. Denne reduktion varer indtil karakteren når næste tier (eller, for level 20 karakterer, indtil de har gennemført 2 spil). Dog er denne mulighed tilgængelig selv hvis deres limit er blevet reduceret til 0 eller de ikke har nogle magic items.
  • Gruppen betaler. Andre karakterer kan betale en del af prisen for spellcasting services for en karakter. Dog kan karakterer ikke bytte et magic item for en anden karakters skyld.