D&D Adventurers League fortæller en løbende officiel kampagne-historie i Dungeons & Dragons verdnerne. Vi bruger 5. udgaves regler og historierne foregår primært i dét område vi kalder Forgotten Realms. Du kan bogstaveligt talt spille D&D Adventurers League hvor som helst. Som spiller bruger du 5. udgaves regelbøger til at skabe din karakter og spille de spil der udbydes under D&D Adventurers League.

Kampagner

Der spilles på tværs af fire kampagner i D&D Adventurers League.

For nye karakterer gælder det at du skaber din karakter til den kampagne du vil spille, Historic, Seasonal eller Alternate.

For eksterende karakterer gælder det, at du som spiller skal vælge om karakteren spiller i Historic- eller Masters-kampagnen.

Seasonal-kampagnen
Denne kampagne fornys årligt og følger Wizards of the Coasts officielle historie-linje, altså de eventyr-bøger der udgives. I øjeblikket er det Icewind Dale: Rime of the Frostmaiden. Kampagnen i Adventurers League hedder Plague of Ancients, og understøtter spil for karakterer fra level 1 til level 11 (ligesom bogen). Eventyrerne i serien har et kende-nummer, DDAL10 og DDEP10, i deres titel på DMsGuild.com og her på sitet. Seasonal-kampagnen foregår som regel i det populære Forgotten Realms, og er et godt sted at starte sin rejse ind i Adventurers League.

Masters-kampagnen
Når du har gjort dig nogle erfaringer, kan du slutte dig til Masters-kampagnen. Denne kampagne er struktureret som en “levende” kampagne, og har et løbende fortælling, der deles ind i historie-sæsoner der alle foregår i Forgotten Realms. Kampagnen hedder Dreams of the Red Wizards og er primært henvendt til højere-level karakterer (level 5 og derover). Disse eventyr har kende-navnet DRW i deres titel på DMsGuild og her på sitet. Karakterer fra Seasonal-kampagnen kan migrere over i Masters-kampagnen når som helst de når til level 5.

Historic-kampagnen
Den historiske kampagne dækker bagkataloget af tidligere sæsoners spil. Hvis du ønsker at spille i Historic-kampagnen kan din karakter spille eventyr fra tidligere års kampagner, uanset hvilken sæson spillet er fra. Karakterer i Historic-kampagnen kan ikke migrere til andre kampagner, men kan istedet fornøje sig med hundredevis af fordums tiders eventyr.

Alternate-kampagnen
For de, der vil prøve noget anderledes, tilbyder Alternate-kampagnen spil i andre dele af multiverset end Seasonal- og Masters-kampagnerne, og er ikke struktureret på samme måde som disse. De har en fast begyndelse og afslutning og byder på en mere sammenhængende fortælling. Den nuværende Alternate-kampagne foregår på verdenen Eberron og kaldes Oracle of War og tager karaktererne på en rejse fra level 1 til level 20!

Nogen – meld det gerne til os på Facebook – har begået følgende visuelle overblik over hvordan en karakter kan navigere rundt i kampagnerne. Husk, at alle karakterer starter med en level 1 karakter, altså i tier 1: