Har du overvejet at springe ud som DM?

For mange spillere er tanken om at sætte sig bag DM skærmen overvældende og angstprovokerende. “Skal man ikke kunne alle reglerne?”, “Hvordan husker man et helt eventyr?”, “Hvordan håndterer jeg et modul med 12 monstre?”. Spørgsmålene og tankerne kan være mange.

Først og fremmest er det meget vigtigt at huske, at hver DM har sin egen stil. Der findes altså kun een Matt Mercer, een Matt Colville, een B. Dave Walters og een Chris Perkins. Og så findes der een af dig, og jeg lover dig at du sagtens kan være en god DM uden hverken at se ud som, lyde som, lave stemmer som eller bare være opfindsom som een af de førnævnte.

Når du springer ud som dungeon master, er det først og fremmest vigtigt at du har en gruppe spillere, der er tålmodige og rummeligt, og som kender deres karakterer og reglerne omkring dem. Så skal du som DM ikke så med dét. Naturligvis er det klart en fordel hvis du som spirende dungeon master har spillet en håndfuld spil som spiller, da det giver dig et solidt indblik i flow’et i spillet, forskellen på en d6 og en d20, hvad er et saving throw og hvad er et ability check, etc. Og har du først det grundlæggende på rygraden, så er Adventurers League faktisk et rigtigt godt sted at starte som dungeon master.

Een af de ting der gør Adventurers League til et godt og trygt sted at starte, er at modulerne er skrevet så de er lette at gå til. Bevares, nogle moduler indeholder mange lokaliteter, et væld af monstre og kort, der skal jongleres med. Men der findes også rigtigt gode moduler, der i roligt tempo og i snor-lige fortællestil fører dig igennem eventyret, så det er let for dig som DM at overskue og køre for spillerne.

Har du lyst til at se hvordan et AL modul ser ud, kan du gratis hente mini-modulet ‘Unsure Footing‘, der er en del af Icewind Dale-eventyret ‘DDAL10-00 Ice Road Trackers‘. Der er mere end 1100 AL moduler på DMsGuild.com og flere kommer til hver dag, så der er masser af moduler man kan spille, også mange der aldrig er blevet spillet før.

Jeg har tidligere begået en guide i to dele, der fortæller om den praktiske forberedelse og selve spillet. Guiden er nogle år gammel, fra ALDKs spæde barndom, men processen er praktisk talt den samme i dag. Du kan læse første del af guiden via dette link og anden del af guiden kan du finde her.

Har du fået blod på tanden i forhold til at DM’e, så hop over på enten vores Facebook-gruppe, hvor vi har en mentor-ordning, eller kom ind på vores Discord-server, hvor der køres online spil. Der sidder altid nogen klar til at hjælpe dig med at komme igang.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.