Sæson 9? Hvad er de der sæsoner? og hvad er et CCC?

Hvis du har spillet i AL har du nok hørt folk snakke om sæsoner og CCC-moduler. Men hvad er det egentlig de snakker om? Hvad er en sæson, og hvad er et CCC?

Indtil videre er der 9 sæsoner i AL. Alle sæsoner er forbundet med et eller flere hardcovers, større moduler udgivet af WotC. Hver sæson foregår sideløbende med, og i samme område som hardcoveret.

Hver gang der udkommer  en ny sæson bliver reglerne for AL opdateret. Reglerne kan findes her.

Under begivenheder kan du se de forskellige spil der er slået op. De starter alle med en modulkode som angiver hvilken sæson de er fra. F.eks. DDAL05-14 Reeducation. DDAL betyder at det er et normalt AL modul. 05-14 betyder at det er det 14. modul i sæson 5.  DDEX og DDEN er koder fra tidligere sæsoner, der betyder det samme som DDAL, men som ikke bruges længere.

Men hvad med CCC? Koden CCC står for Community-Created Content og bruges om spil der er skrevet til conventions og lignende. De er ikke en del af de forskellige sæsoners storylines. Generelt foregår de omring området i Faerûn kaldet the Moonsea. Generelt er det enkeltstående moduler, men der findes også mange sammenhængende historier. En fordel ved CCC moduler er at det er meget nemt for en DM at skabe en længere historie med moduler de kan lide uden at være bundet til en specifik sæson.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.