Forgotten Realms vs Eberron – Hvad er hvad?

Med indgangen til sæson 8 blev der i Adventurers League åbnet op for en anden spilverden end den, alle modulerne hidtil havde foregået i. Eberron, Keith Bakers film noir/magitech inspirerede pulp verden fra starten af 2000-tallet inviterede Changelings, Warforged og de andre spændende racer til spil i kampagnen ‘Embers of the Last War’ med udgivelsen af bogen ‘Wayfinders Guide to Eberron’. For at holde de to spil-verdener, Forgotten Realms og Eberron, adskilt, besluttede AL Admin, at karakterer fra den ene verden ikke kunne spille i den anden.

Kort fortalt er Forgotten Realms det traditionelle fantasy-univers vi kender og elsker, med stolte elvere, onde orker og standhaftige dværge, med den gennemtrævlede lokalgeografi på Sværdkysten og Chult, drager der hærger Phlan, osv osv.

Eberron er mere tech-præget. På kontinentet Khovaire finder vi en række stater, der hver har sin egen historie. I syd, i bunden af staten Breland, finder vi mega-byen Sharn, med de kilometer høje tårne der knejser mod himlen. Midt i det hele finder vi staten Cyre, der mod slutningen af The Last War oplevede en altødelæggende hændelse, som ingen endnu kender forklaringen på. Det har efterladt staten som en form for mystisk high-tech kirkegård, omgivet af tåge og nu kaldet The Mournland. På Eberron er elvere sky, egocentrerede og ondskabsfulde, mens orkerne kan være venlige og arbejdsomme. Vi ser i Eberron altså de samme elementer som i Forgotten Realms, men det er ikke givet at alle har den rolle som vi kender dem for. Tag f.eks. også de nærige dværge fra huset Kundarak, der sidder på den største del af rigdommen i verdenen.

Har du iøvrigt spillet MMORPG spillet Dungeons & Dragons Online har du allerede dyppet tæerne i Eberron, da spillet tager udgangspunkt i Stormreach, en på et andet kontinent på planeten.

Da sæson 9 rullede ud i slutningen af 2019, blev vi igen lovet AL indhold til Eberron. Det faldt sammen med udgivelsen af en ny bog ‘Rising from the Last War’, og vi spillere blev samtidigt lovet en ny kampagne i Eberron settingen, ved navn ‘Oracle of War’. ‘Oracle of War’ kampagnen udkommer med et modul månedsvis, og kommer altså til at sprede sine 20 moduler over en næste 2 år lang kampagne! Bemærk dog, at ‘Embers of the Last War’ og ‘Wayfinders Guide to Eberron’ begge er regnet for at være test-materiale og dermed ikke må spilles med karakterer skabt med den nye bog og til den nye kampagne.

Den oprindelige adskillelse holder dog stadig. Ja, man kunne næsten sige at med sæson 9 reglerne for Eberron-spil, ser vi klare spor af eksperimentelle regler for Adventurers League. Til Eberron-spillene fører man f.eks. ikke log på samme måde i Forgotten Realms spillene, men hver karakter modtager et Rewards sheet efter endt spil, som så skal følge karakteren. Renown systemet er afskaffet og du kan kun skabe din karakter på baggrund af Players Handbook, Rising from the Last War og gældende fra den 7/1-2020 også Xanathar Guide to Everything. Læs mere om dette i ALPG’en for Eberron. Den finder du på Sæson 9 læselisten.

Hvordan kender man forskel på de to spil-spor? Forgotten Realms modulernes modul-kode følger alle formatet DDEX/DDAL mens Eberron modulerne alene hedder EB. Derudover har DMs mulighed for her på sitet at markere deres spil som værende Eberron spil. Find dem i menuen for Begivenheder eller via linket her.

Hvis du vil læse lidt mere om forskellen på de to verdener, ganske vidst i et lidt nuanceret sprog, så findes der på Reddit en fin ELI5 (forklar mig det som om jeg er 5 år gammel) artikel fra 2015 der forklarer forskellen. Ikke på AL niveau men mere omkring miljøet:

Kunne du tænke dig at være med? Så find et Eberron-spil i kalenderen. Det er klart sjovest og giver mest mening at starte med EB-01 The Night Land.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.