Hvordan spiller jeg Adventurers League spil?

Skal vi måle alene på antallet af Facebook-opslag, så er der givet rigtigt mange Players Handbooks og Xanathar’s Guide to Everything’s i julegave rundt omkring i det ganske, danske land.

Er du så uheldig at der ikke samtidigt også lå en gruppe at spille med under træet, så overvej om Adventurers League (AL) er noget for dig.

Adventurers League er hvad vi kalder et organiseret spil, dvs udover reglerne du finder i Players Handbook, så er der et sæt ekstra regler man følger bl.a. i forbindelse med karakter skabelse, level stigning, etc. Dertil er vi som Dungeon Mastere underlagt “kun” at måtte spille moduler der er godkendt af AL Administrator-teamet hos Wizards of the Coast der ejer Dungeons & Dragons, dem der sidder med styringen af AL. De godkendte moduler findes i PDF’en Adventurers League Content Catalogue og købes fra www.dmsguild.com. Bemærk, at udprintede moduler godt må lånes ud.

Hvad er så fedt ved Adventurers League?

Når du spiller AL spil, har du et log sheet der følger din karakter. Log sheet’et er en journal eller “dagbog”, der beskriver hvilke eventyr din karakter har været på, hvad karakteren har oplevet og fundet af magiske ting, hvor meget guld karakteren har tjent, etc.

Log sheetet giver dig også lov til at være med ved ethvert Adventurers League bord der passer til din karakters level. Kort sagt skal du altså ikke vente på at Anders kommer hjem fra fodboldturnering, Rasmus er færdig med sin matematikaflevering eller Martin skal putte børn. Istedet kan du bruge vores Begivenheds-funktion og finde dig et spil, enten i nærområdet eller online, hvis du er frisk på at prøve dette eller ikke bor i nærheden af et af de offentlige spillesteder.

Men må man så kun spille på de offentlige spillesteder?

Nix! Det er det fantastiske ved AL. Om du spiller på et bibliotek, medborgerhus, den lokale nørdebutik, online, ude i skoven med telte rundt om bålet, ja eller bare derhjemme i stuen, så er spillet AL legalt hvis blot modulet er godkendt til AL spil og alle karakterer er AL legale.

Så hvad venter du på? Besøg os på FaceBook eller kig indenfor på vores Discord-server.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.