“Hjælp, jeg er død, hvad gør jeg?”

Når vi spiller rollespil sker det fra tid til anden at een eller flere karakterer må lade livet under et spil. Oftest er det ikke det helt store problem. På de lavere levels er det oplagt at lave en ny karakter, mens man på de højere levels kan betale sig fra en genoplivning for 16 treasure checkpoints (TCP). Og ja, man må gerne trække over en enkelt gang på den konto 🙂

Men spiller du specifikt sæson 7 eventyr i tier 1 eller to (levels 1 til 10) skal du vide, at den frygtede Death Curse altså stadig gælder. Hvad betyder det? Det betyder, at hvis din karakter dør under et sæson 7 tier 1 eller 2 spil, så er karakterens sjæl i risiko for at blive opslugt af the Soul Monger, en rædselsmaskine der gemmer sig i maven på døds-gravkammeret i hardcover eventyret Tomb of Annihilation.

Hvad kan du gøre hvis du dør i et sæson 7 tier 1 eller 2 spil?

Du har flere muligheder:
* Glem alt om karakteren og skab en ny.
* Bed din DM om en surrogat-karakter. Surrogater er en særlig forhåndsskabt karakter, der opstod under sæson 7, og der findes surrogater til tier 1, 2 og 3. Dvs hvis din level 7 karakter dør, så bed om en tier 2 surrogat. Så kan du spille videre med surrogaten og gå efter ‘Wait it out’ (se længere nede). Alt hvad du tjener med surrogaten kan du overføre til din “rigtige” karakter, hvis denne igen vækkes til live.
* Wait it out. Tag en anden karakter – f.eks. en surrogate karakter – og spil ét sæson 7 tier 3 eventyr, herefter løftes Death Curse fra dine karakterer, og du kan nu få resurrected din døde karakter på vanlig vis.

Bemærk, at så længe der spilles med en surrogate karakter, så skal DMen slå med en d20 efter hvert spil for at afgøre om din døde karakters sjæl er opslugt af Soul Monger’en.

Vidste du iøvrigt, at disse små finurlige regler også ses i sæson 4? Sæson 4 – der roterer om Curse of Stradh-historien, foregår i demi-planet Barovia – altså en slags parallel verden – hvorfra man ikke bare lige kommer hjem til den “rigtige” verden. Sagt på en anden måde, har din karakter spillet et sæson 4 eventyr, så er karakteren fanget i Barovia indtil man har betalt den nede-tid (downtime days) der kræves for at komme hjem. “Prisen” for “BarExit”, som det kaldes, varierer alt efter hvor meget man har spillet. Og der er ingen garanti for, at det bliver billigere fordi man har spillet meget 😉 Et godt tip er, at have een karakter man udelukkende spiller sæson 4 eventyr med, så slipper man for at skulle slås med dét aspekt.

Forvent iøvrigt at din DM har styr på alle disse ting og kan vejlede dig. Et spil, der inkluderer f.eks. Death Curse eller sender spilleren til Barovia bør altid introduceres med vilkårene herom, så man som spiller ikke sætter noget på spil, man ikke er klar til at miste.

Er du selv nysgerrig på dine optioner, så fat Adventurers League Players Guide fra DMsGuild.com og læs op på karakter død.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.