Såeh, du vil være AL DM?

Vi kontaktes fra tid til anden af spillere, der gerne vil give det et skud at være Dungeon Master. Og heldigvis er dét at være Dungeon Master ikke så svært som man måske skulle tro – og oveni får du lov til at slibe nogle egenskaber du måske ikke bruger til hverdag.

En fejlagtig antagelse omkring dét, at være Dungeon Master er, at man skal kunne Players Handbook og Dungeon Masters Guide udenad, forfra og bagfra og i mørke. Det er heldigvis en grum overdrivelse.

Har du spillet et par håndfulde spil som spiller, kender du forskel på et ability check og et saving throw og er du ellers bare frisk på at kaste dig ud i at fortolke ét af AL eventyrerne, så er det bare med at kaste sig ud i det! Hent Adventurers League Players Pack ned og find DMG-dokumenterne og læs dem igennem, så er du klar til at sætte dig bag DM skærmen!

Herefter er det eneste du reelt skal bruge et Adventurers League godkendt eventyr. Disse fås på DMsGuild.com, men spørg eventuelt een af de andre Dungeon Masters på Discord, de er flinke til at låne ud til hinanden.

Start i det små i en lille, lukket gruppe med spillere du kender. Så kan i grine ad hinanden når i træder ved siden af, uden at nogen bliver kede af det. Når du har spillet et par sessioner i venners kravlegård, er du klar til at møde verden – og du kan med rette kalde dig Dungeon Master. Vær åben overfor spillerne om at du er ny Dungeon Master, så er forventningerne på forhånd afstemt perfekt. Herfra er der bare at trille en masse terninger, fortælle en række gode historier og have en masse sjove timer sammen med de andre spillere.

Kom med over på Facebook-gruppen eller hop på Discord i #questions-kanalen hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.