Jeg vil gerne spille .. nøj se, et tier 3 spil!

Vi kender det allesammen. Vi har en håndfuld karakterer eller to, een taler måske mere til os end en anden, mens en tredje er på kanten af at stige level måske endda tier.

Naturligvis er det først og fremmest spillerens egen sag, hvilken karakter han vil spille med i hvilket spil. Alligevel er det værd at overveje nedenstående, inden du tilmelder dig et spil for blot at hoppe fra en halv time efter, fordi et andet spil passede en anden af dine karakterer bedre:

Hver DM investerer timer, hvis ikke dage, i forberedelse til et spil. Fra manuskriptet læses første gang for at få overblikket, til anden gennemlæsning med en overstregningstusch, til måske tredje gennemlæsning for at DMen er sikker på at have det hele med.

Er det et onlinespil skal der så findes eller laves kort til Roll20. Kan man finde et kort via Google, der kan bruges, huzzah! Har een af de andre DMs tidligere lavet et kort man må få, yeehaw! Ellers hænger DMen på 1-2-3 aftener med Dungeon Painter Studio for at lave så indbydende kort som muligt.

Så skal monstre og NPCer gøres klar. Måske DMen er lidt organiseret på Roll20 og kan genbruge monstre fra tidligere spil. Måske han bare er nødt til at indtaste alle monstrene til modulet selv, og tilmed selv lave tokens til dem. Endnu en aften eller to er hurtigt gået. Er der tale om tabletop spil, skal der printes handouts og certifikater, måske – hvis DMen er rigtigt dedikeret – købes og males figurer. Ja, og det er jo ikke fordi de fysiske kort tegner sig selv heller.

Lang historie kort, så ender en DM, der forbereder et 4 timers spil på Roll20, hurtigt med at kaste minimum det dobbelt efter spillet. 2-3 gange spilletiden i forberedelse er ikke meget skudt forkert, hverken online eller på tabletop spil.

Så næste gang du melder dig til et spil, blot for at finde et andet – hvilket er absolut fair and square – så husk at DMen har lagt mange timers forberedelse forud for at du kan have en hyggelig aften sammen med en håndfuld andre spillere – og han får ikke automatisk besked når du hopper fra. Så smid lige en besked, evt via beskedfunktionen på hjemmesiden eller fang DM’en på Facebook.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.