Sådan kan du opleve og spille D&D Adventurers League online

Det er ikke altid er i nærmiljøet man kan eller skal finde sine medspillere. Det kan være af praktiske eller personlige årsager, som iøvrigt ellers er andre uvedkommende.

Derfor vil jeg i denne post fortælle om nogle af de online-muligheder der er, for at stifte nærmere bekendtskab med D&D, enten for “bare” at snuse til det eller fordi du synes at det er fedt at følge eller spille med i de interaktive historier, der fortælles igennem spilsessionerne.

Jep, der er faktisk rigtigt mange, der har det sådan. Se bare ovre hos Geek & Sundry. De hoster serien Critical Role, hvor voice-actor Matthew Mercer leder en gruppe andre voice-actors og skuespillere igennem hans egen verden, Tal’Dorei.

Nogle af Critical Role spillerne med dungeon master, Matthew Mercer, bagerst til højre

Serien har kørt længe, og har flere tusinde afspilninger hver uge. Mercer kender du iøvrigt nok ad andre omveje, idet han har lagt stemme til en lang række tegneserie- og spil-figurer, bl.a. Overwatch’s McCree og senest Luke Skywalker i EAs lident værdsatte Battlefront II. Netop Critical Role er seværdig, fordi spillerne både er dygtige til at lege med deres stemme, men også fordi de er dybt passionerede rollespillere. Så her er der masser at lære, samtidig med at du er underholdt til fulde.

Er du ikke stiv, som en skjorteflip fra 50’erne, i engelsk så har vi et par danske streamere, der også spiller D&D online. Det gør de på tjenesten Twitch.tv, og du kan finde dem som Asgardia, med nye streams hver torsdag aften, eller Gravarion med nye streams hver anden onsdag aften. Der er også masser af dansk rollespil at komme efter på YouTube.

“Men jeg vil spille selv!”

Tjek, det kan vi også klare online.

Source: RadicalApproach.co.uk
Screenshot fra Fantasy Grounds

Har du lidt sparepenge på kontoen, er Fantasy Grounds et godt køb på Steam. Fantasy Grounds tilbyder dig, at koble dig sammen med andre spillere online, hvor een er Dungeon Master og resten er spillere. Wizards of the Coast har indgået et samarbejde med både Fantasy Grounds og Roll20 – Roll20 vender jeg tilbage til om lidt – som gør det muligt at tilkøbe officielt – specielt tilegnet til onlinebrug – D&D materiale, som regelbøger, Adventurers League indhold og hard-cover kampagner.

Fantasy Grounds er i mine øjne en smule ekskluderende, idét de kræver at alle spillere har en kommerciel spiller-licens. Dog, når dagen er omme, så lægger jeg hovedet på blokken og erklærer Fantasy Grounds som det bedste produkt til online spil. Interfacet og funktionerne er godt udført og medrivende, så dit onlinerollespil pludselig kommer til at virke som et ultra-interaktivt computerspil. For mig er det indbegrebet af “immersiveness” – dét, at kunne trække spillerne helt ind i den digitale verden.

Man kan dog sagtens nøjes med at bruge det gratis alternativ, Roll20.net.

Roll20 er også et onlineværktøj til spil, som udgangspunkt altså gratis at anvende. Som nævnt kan du her købe Wizards’ egne produkter, klar til brug. Roll20 tilbyder også, at du selv kan skabe dine egne eventyr til onlinespil med et væld af foruddefinerede kort, figurer, monstre, etc. Roll20 er tilgængeligt som browserapplikation, og kan derfor principielt bruges på de fleste browser-bestykkede enheder, f.eks. iPad. Bemærk dog, at skærmstørrelsen her har betydning for din spiloplevelse.

Personligt synes jeg, at Roll20 mangler “noget” på bruger-venlighedssiden. Omvendt gør prisen det attraktivt ? Roll20 tilbyder sit eget forum til at kæde spillere og grupper af spillere sammen, alternativt er Google din ven.

Fælles for både Roll20 og Fantasy Grounds er, at de tilbyder en meget visuel repræsentation af hvad der foregår, og lægger sig dermed tæt op af, at sidde ved spisebordet og spille med figurer.

Kan du nøjes med Theatre of the Mind-spil, spil der alene udspiller sig i din fantasi, er du måske mere til voice- eller tekst-only spil. Her kommer du også hurtigt igang for ingen penge. Er du Discord bruger, er der flere servere alene til D&D eller andre rollespil.

Een af disse er D&D Plaza, en anden er den navnløse https://discord.gg/ur3qZzd.  Det er aldrig helt til at vide hvem man ender med at spille med, så vil du være på den sikre side, så skab din egen Discord server, hvor du kan spille med dine venner, skolekammerater, o.lign.

OBS: D&D Adventurers League har ligeledes en Discord-server, hvorigennem vi afvikler vores onlinespil. Kom og være med og mød bl.a. teamet bag dnd-al.dk. Du finder os på https://discord.gg/Nk4tjw5.

Husk, at det er gratis at oprette og benytte Discord.

Er det for tungt med Discord, kan du altid falde tilbage på Skype. Skype er i dag en integreret del af Windows og er altså let og ligetil for de fleste at kaste sig over. Der er nok ligeså mange meninger om Skype som der er daglige brugere, men her på siden er der plads til alle holdninger. Skype giver dig præcis de funktioner, du har behov for, i en kvalitet der – for de ikke alt for kritiske – er alt rigeligt i forhold til hvad man har brug for. Skype overlader det dog til dig selv at knytte kontakten til de spillere, du skal spille med. Så let er det.

Bemærk, jeg anbefaler at du lige fylder 18 år inden du slutter dig til et online-spil med fremmede. Jeg påtager mig intet ansvar for, hvad du oplever når du begynder at spille med tilfældige mennesker ? Optræd med de sædvanlige gode råd i baghovedet, når du spiller online. Lad være med at opgive dit rigtige navn, du behøver ikke oplyse din alder, lad være med at dele billeder eller andre personlige oplysninger omkring dig selv, afvis private chats og endelig: vær ikke bange for at afbryde forbindelsen, hvis der er optræk til noget ubehageligt.

Indlægget er gengivet med enkelte rettelser og tilføjelser fra www.casperhelenius.dk.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.